Календарь

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru
Баннер
Православие.Ru
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

Просим разместить у себя эту графическую ссылку (баннер) на нашу страницу:


Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Молебное пение в пострадавшем от потопа граде Кадоме. PDF Печать E-mail


 

Диакон возглашает: "Благослови, Преосвященнейший владыко!"

Архиерей: "Благословен Бог наш..."

 Хор: "Аминь",

Духовенство:«Христос Воскресе…»два с половиной раза. Хор оканчивает пение пасхального тропаря.

Чтец: Трисвятое, "Пресвятая Троице...", "Отче наш..."Господи, помилуй" (12 раз), "Слава, и ныне", "Приидите, поклонимся" (трижды), псалом 142-й: "Господи, услыши молитву мою...", "Слава, и ныне", "Аллилуиа" (трижды).

Диакон:

"Миром Господу помолимся"и прочее мирнойектении.

После прошения «О плавающих» добавляются особые прошения:

 

"О еже не в гневе прещения Своего погубити нас грех ради и беззаконий наших, но милости и щедроты Своя от века сущыяпомянути, и помиловати нас, Господу помолимся".

"О еже не по грехом нашим воздати нам, ни по беззакониям нашим наказовати нас, но по велицей милости Своей, и по многим щедротам Своим явити на нас скорое Свое человеколюбие и благость, Господу помолимся".

"О еже помянути Завет Свой, иже к Ною, и не погубити нас безгодною влагою, и бурным ветров дыханием, но милостивнопощадити достояние Свое, Господу помолимся".

"О еже милостивноуслышати глас молитвы нашея, и избавити нас от глада, губительства и  потопа, Господу помолимся",

"О избавитися нам от всякия скорби...",

"Заступи, спаси...",

"Пресвятую, Пречистую...";

Архиерей: "Яко подобает Тебе всякая слава...", хор: "Аминь".

На"Бог Господь" тропари: "Помилуй нас, Господи, помилуй нас...", "Слава": "Господи, помилуй нас...", "И ныне", Богородичен: "Милосердия двери отверзи нам..."

Псалом 50-й, после которого –

"Канон покаянный ко Господу нашему Иисусу Христу",

Глас 6-й: Песнь 1-я. Ирмос: "Яко по сухупешешествовав Израиль"

Припев: "Помилуй мя, Боже, помилуй мя".

"Избавитель мой Иисусе, якоже очистил еси от многих прегрешений блудницу, иногда покаявшуюся сокрушенно, молюсяТи, и мене очисти от безчисленных зол моих, яко милостив".

"Плавая в суетнем помышлении жития, Иисусе, в лютой сей пучине, во истоплениевпадохмногая, от нихже избавив, спаси мя".

"Слава": "Разреши мя, Слове, от соузбезчисленных моих зол, да свободно шествую в покаянии праведныя стези Твоя, в Божественное наставляющыяпокоище вечных радостей".

"И ныне": "Покаяния ми, Дево, покажи пути, и на отводящыямя от греха возврати стези; да Тя пою многопетую Божию Родительницу".

Песнь 3-я.

"Милостивным Твоим оком призри на мя, егдахощу пред Тобою предстати и судитися, Единеблагопременителю. Господи".

"Воздыхающамяприими, якоже мытаря, из глубины душевныя, и покаяние ми даруй, Спасе, греха всякагомя избавляющее".

"Слава": "Скверны злобныя омыв моего сердца, и явитися ми непорочну пред Тобою в день страшный сподоби, Христе мой, яко преблагий".

"И ныне": "Низпадшым исправление, Богородице, падшагомя воздвигни из рова зол моих; и утверди, Владычице, на камени заповедей Божиих".

Песнь 4-я.

"Токи слез даждь ми, изсушающыя страстей моих источники, и греха всякаготименияомывающыящедре, Многомилостиве, и угашающыя огня геенскаго венчающий пламень неугасимый".

"Непрестанно касаюся струн души моея сластолюбием, и пребываю неисцелен, в чувство сам прийти не хотя, кто буду? и что сотворю? Христе щедрый, исцелив, спаси мя".

"Слава": "Прельсти мя вкушением греховным враг льстец, и отТебе, Блаже, далече удали, и зубом своим снедь соделамя: ЕдинеСпасе, потщисяизъятимя".

"И ныне": "Всепетая Владычице, велегласновоспевающагоТи исполни всякия радости мою мысль, подающи ми плач утешный, и покаяния сладость и разум спасения".

Песнь 5-я.

"Се, иже талант Твой сокрый, Христе, ленивый раб Твой, и упразднивыйся лукавыми страстей деяний, предстою Тебе кающися; тем же не поели мене во огнь".

"Твой сын быв благодатию, Благоутробне Христе, поработихся врагу, и от Тебе удалихся жив блудно; темже обратив мя спаси".

"Слава": "Иже блудницу очистивый, и прокаженныя Твоим повелением, Содетелю всяких, сквернаго греха смиренную душу мою очисти, и одеждами блистающими краснусоделай, Владыко, молюся".

"И ныне": "Врата непроходимая, отверзи ми врата, молюся, покаяния истиннаго; и покажи ми стезю покаяния, Чистая, всех Наставнице".

Песнь 6-я.

"Не покажи мене бесом обрадование в день страшный, Христе Иисусе, да не услышу тогда гласа отсылающагово огнь геенский".

"Погрузи мя во глубине прегрешений, иже праведных враг; но к щедрот Твоих притекаю пучине, Иисусе, к пристанищу жизни ныне направимя".

"Слава": "Яко мытарь воздыхаю, якоже блудница слезю, яко Петр вопию, многими погружаемьпрегрешении, Христе; помощи ми руку даждь, и спаси мя".

"И ныне": "Святая Богородице, яже Святое Слово рождшаяплотию, Единагоосвящающаго всех святых, освяти мой ум в лукавых делех присно пребывающий".

Диакон произносит обычную малую ектению, Один из священников возглашает: "Яко Ты еси Царь мира..."По возгласе - кондак, глас 2-й:

"Не отрини до конца согрешшыя люди Твоя, Владыко, ниже отстави милости и щедроты Твоя от нас; но яко бездна сын щедрот, и милосердия пучина, приими мольбы наша, и избави нас от належащия беды и нужды, Един боесиблагоуветлив".

 

За кондаком следует степенна, антифон 1-й 6-го гласа:

"На небо очи мои возвожу к Тебе, Слове, ущедримя, да живу Тебе.

Помилуй нас, уничиженных, устрояяблагопотребныя Твоя сосуды, Слове.

Святому Духу всякая всеспасительная вина; аще коему сей по достоянию дхнет, скоро вземлет от земных, восперяет, возращает, устрояет горе".

Затем следует прокимен, глас 4-й: "Спаси мя, Боже, яко внидоша воды до души моея", со стихом: "Углебох в тимении глубины, и несть постояния". Также: "Всякое дыхание..." и читается Евангелие от Матфея, зачало 20-е "от полу".

 

По Евангелии на "Слава":

"Отче, Слове и Душе, Троице Святая, очисти множества грехов наших".

На "И ныне":

"Молитвами Богородицы, Милостиве, очисти множества согрешений наших. Помилуй мя, Боже, по велицей милости Твоей, и по множеству щедрот Твоих очисти беззаконие мое".

После этого поется стихира, глас 6-й:

"Страшен еси, Господи, и кто стерпит праведный Твой гнев: или кто Тебе умолит, Благий, о людей согрешших и отчаявшихся; токмо небеснииангели, начала и власти, престоли и господствия, херувими и серафими, непрестанно Тебе вопиющий: Свят, Свят, Свят еси. Господи. Тем, Пресвятый Владыко, дела руку Твоею не презри; но за милосердие Твоея милости, спаси люди Твоя, и град погибающий".

 

Песнь 7-я.

"Взираю на милость Твою безмерную, безмерно согрешивый, вем Твое милосердие, вем долготерпение и незлобие: покаяния ми даруй плоды, щедрый Христе, и спаси мя".

"Уврачуй, Щедре, сердца моего неисцельная страсти, даруй отпущение долгов моих, тяжкое бремя облегчи, да во умилении Тя славлю присно отцев Бога".

"Слава": "В беззакониях зачат и родихся, окаянный, и согреших паче всех человек; но обращения ми подаждь время исправляющее мя".

"И ныне": "Емуже предстоят с трепетом небеснии чини, Того родила еси, Чистая, примирившагося человеком за благость; Егоже прилежно моли ущедрити рабы Твоя".

Песнь 8-я.

"Взираю на великое богатство щедрот Твоих, Христе, и якоже Давид, согрешив паче онаго, зову со онем: ЕдинеМилостиве, помилуй мя вскоре".

"Конец благ быти ми молюся, положити же предел лукавым деянием; егда же конец не усердствую, ожесточенное имея мое сердце, Сам обрати мя, Божий Слове".

"Слава": "Руце всякими осквернила есизлодеяньми, душе моя: и како тех воздеваеши на высоту беседующи Богу? нозеблазненне сотворила еси, на дела ходящистудная: како не обращаешисяходити покаянием в пути спасительныя".

"И ныне": "Волнуема мя бурею греховною, вопию Ти, Владычице Чистая, Твоим ходатайством направимяко спасительному покаянию и ко всеутишному пристанищу, яко да увижу свет спасения, омрачаемый присно леностию".

Песнь 9-я.

"ИисусеЧеловеколюбче, Едине немощь нашу ведый, в сию бооблеклсяеси милосердия ради, хотя сию подкрепити; темже утверди нас на пути спасения, и скверны лукавыя, и гноения зол моих очисти, и спаси мя".

"Яко блудница, слезы вместо дел приношу Ти, Человеколюбче; яко мытарь, стеня, покаянием взываю Ти; якожехананеа, со смирением вопию; и якоже Петр покаявшийся, прощения умоляю".

"Слава": "Да и аз спасаемь благодарственно Тебе, Христе, величаю, призри на мя, многи раны от душевреднаго врага на плещу приемшаго, и исцели яко в разбойники впадшаго, вино на них и елей возливая Твоего, Спасе, благоутробия".

"И ныне": "Просветительными молениями, Всенепорочная, к рожденному от Тебе Сыну Божию, верою поющыяТяпросветити. и тьмы нас кромешния, и вечныя муки измй, Твоим предстательством".

Хор: Ирмос 9-ой песни за катавасию, чтец: Трисвятоепо"Отче наш..."После возгласа  - тропарьКазанской: "Заступнице усердная..."

Диакон произносит ектению: "Помилуй нас, Боже..." с особыми прошениями:

"Достойная казнемсотворихом, и праведный суд Твой постиже нас, Господи; но пощади, пощади люди согрешшыя, и отврати гнев Твой праведно на ны движимый, в покаянии к Тебе припадаем, и смиренно молим Тя, услыши и помилуй".

"Да не потопит нас, Господи, буря водная, и да не растлиши землю, и гладом уморйши нас, людей Твоих; но яко благ устави водное стремление, и мерному онаго течению с благорастворенными воздухи быти яко силен повели, к Тебе богатому в милости и безмерному в щедротах, сердцем сокрушенным молим Тися, услыши и помилуй".

"Одеяйся светом, яко ризою, возсияй свет солнечный на земли нашей, и изсуши излишнюю мокроту еяко изобильному плодоношению, молим Тися, услыши и милостивно помилуй".

"Не помяни беззаконий наших, Владыко, аще бо беззакония назриши, никтоже постоит пред Тобою; но скоро да предварят ны щедроты Твоя, Господи, яко обнищахом зело; да не растлит нас потоп сей, и до конца да не погубит, молим Тися, скоро услыши и милостивно помилуй".

"Упование и спасение православно в Тя верующих, Господи, избави град сей от належащегопрещенияи милостив, и тих, и благоуветлив буди, Человеколюбче, о гресех наших, и помилуй нас; и отврати весь гнев Твой праведно движимый на ны, и просвети благодатию Твоею всю поднебесную к плодоношению земли, и ко окормлению жития нашего, рцемвси со слезами: Господи Святый, скоро услыши и милостивно помилуй".

"Еще молимся, и о еже услышати Господу Богу..."

Архиерей возглашает: "Услышины, Боже, Спасителю наш..."

Хор: "Аминь",

Диакон: "Вонмем, и во умилении сердца паки и паки  Господу помолимся".

Хор: "Господи, помилуй" (трижды),

Архиерей: Владыко Господи Боже наш, древле Ноя патриарха от потопа избавивый и завет с ним положивый во еже не погубитивсяку плоть от воды потопныя, Человеколюбивый Творче и Милостивый Господи, призри на нас, смиренных и недостойных рабов Твоих, смиренныя мольбы, и, яко щедр, презри наша прегрешения, и умолен быв от самого Твоего человеколюбия, возвесели лице земли нищих ради людей Твоих. Ей, Господи Боже наш, не отрини вотще мольбу нашу, ниже посрами нас от чаяния нашего, но пощади нас по милости Твоей, и посети щедротами Твоими, исчезают бо всуе дние наши, и оскудевает в болезни живот наш. Не погуби убо нас беззаконий ради наших, имиже негодование и ярость Твою на себе привлекохом; но сотвори с нами по тихости Твоей, и по множеству милости Твоея. Се бодушею сокрушенною, и духом смиренным пред Тобою припадаем, и яко рабинепотребнии, паче же большия казни достойни, в покаянии умиленно Тебе вопием: согрешихом, и беззаконновахом, и прегрешихом во всем, заповеди Твоя преступающе и сего ради вся, яженаводиши на ны, истиною и судом наводиши. Но не до конца тлению, гладу же и погибели предаждь нас, ниже да потопит нас буря водная; но во гневе милости помяни, и туне щедрот Твоих ради умилостивися, и Твое создание и дело рук Твоих, яко благ, помилуй, и от всякаго зла скоро избави, Твое бо есть, еже миловати и спасатины Боже наш, и Тебе славу возылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков

Хор: "Аминь",

Диакон: "Премудрость",и бывает отпуст дневной обычный или праздничный.

 
 
011.jpg

Предстоящие Архипастырские служения

 
24 августа. Суббота

08:45 – Освящение предела в честь святителя Николая, архиепископа Мир Ликийских в храме Смоленской иконы Божией Матери с. Высокие Поляны Пителенского района

17:00 – Всенощное бдение в Вознесенском кафедральном соборе г. Касимова

25 августа. Воскресение

Неделя 10-я по Пятидесятнице

08:45 – Божественная Литургия в Вознесенском кафедральном соборе г. Касимова

Сайты благочиний

Ермишинское благочиние:

selishipsd

Кадомское благочиние:

selishipsd

Касимовское городское благочиние:

selishipsd

Гусевское благочиние:

Елатомское благочиние:

yspsabyrpsd

Заречное благочиние:

Клепиковское благочиние:

Тумское благочиние:

Tuma

 

 

Пителинское благочиние:

chychkov1

Сасовское благочиние:

Чучковское благочиние:

chychkov1

Шиловское благочиние:

1chsilovo

Заокское благочиние:

2schilovo

Пятницкое благочиние:

3schilovo

 

Монастыри

п. Кадом :

kadjemon 5

с. Красный Холм:

krasnyholm 5

г. Касимов

KasimKaz

Объявления

Конструктор  Prihod.ru - площадка для создания православных ресурсов в интернете

Архив новостей

< Мая 2012 >
П В С Ч П С В
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Православный вестник

pravvestnik

Православная инициатива